Cantitatea maximă de precipitații înregistrată a fost de 1.2 l/mp la Cavnic. Vântul a suflat slab la moderat. Temperatură maximă a fost cuprinsă între 1 grad la Ocna Șugatag și 6 grade în Baia Mare. Stratul de zăpadă este prezent la munte și măsura 14 cm la Vf. Iezer. Cel mai rece în cursul nopții a fost în Pasul Gutai, unde termometrele au indicat – 6 grade Celsius.

Potrivit informațiilor furnizate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, la primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -3 grade la Ocna Sugatag si -1 grad la Targu Lapus, Baia Mare, Sighetu Marmatiei.

Șoferii trebuie să știe că vizibilitatea este redusă de ceață, sub 100 de metri, pe DN 18, în Pasul Prislop. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat si umed, cu exceptia DN 18, in Pasul Prislop, unde intre km 160 si km 180 se gaseste depusa pe partea carosabila un strat de zapada framantata, cu grosimea de pana la 1 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 17 utilaje si au imprastiat 98 tone sare.

Cerul este acoperit si ninge/fulguieste pe toate sectoarele de drumuri nationale. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -4 grade la Borsa, Ocna Sugatag, Viseu de Sus, Sighetu Marmatiei si Petrova; -3 grade la Cavnic – 2 grade in Baia Sprie, -1 grad Celsius la Targu Lapus, 0 grade in Baia Mare.

La jumătatea lunii decembrie, vremea ramane, conform meteorologilor, apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, temporar noros ziua si in prima parte a noptii, cand local indeosebi la munte, va ninge slab. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 1 grad, iar cele minime intre -6 si -3 grade.

Citește și

loading...