Vantul a suflat slab, la moderat, cu intensificari in zona montana inalta, viscolind ninsoarea (47 km/h, Vf. Iezer). Temperaturile maxime au avut valori cuprinse intre -1 grad Celsius (Targu Lapus) si 1 grad Celsius ( Sighetu Marmatiei si Baia Mare). Cel mai rece a fost in Borsa, – 6 grade Celsius, -5 grade la Ocna Sugatag si Petrova, -3 grade Celsius in Baia Mare, Targu Lapus si Sighetu Marmatiei. La aceasta ora ninge pe toate sectoarele de drumuri nationale. Reteaua de drumuri nationale din judet este practicabila.

Vizibilitatea este redusa in trafic de ceata, sub 200 de metri, pe DN 18, in Pasul Prislop. Pe sectoarele de drumuri nationale circula in conditii de iarna. Strat de zapada framantata, cu grosimea cuprinsa pana la 1 cm este depus pe partea carosabila in Pasul Prislop (intre km 156 si km 180), respectiv pe DN 19, pe Dealul Huta. S-a intervenit cu 25 utilaje cu lama pentru indepartarea zapezii de pe partea carosabila si s-au imprastiat 171 tone de material antiderapant. Stratul de zapada masura 68 cm la Vf. Iezer, 19 cm la Baiut, 17 cm la Cavnic, 11 cm in Pasul Gutai, 7 cm la Targu Lapus, 6 cm la Firiza si Blidari, 5 cm la Grosii Tiblesului si Moisei, 4 cm la Sighetu Marmatiei, Salsig si Buciumi, 3 cm la Valea Viseului, Poiana Borsa si Bicaz, 1 cm la Ocna Sugatag si Baia Mare.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost in scadere . Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apa din judet. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se desfasoara in conformitate cu regulamentul de exploatare, in conditii de siguranta.

Pentru astazi, prognoza meteorologica prevede ca vremea va fi rece noaptea si dimineata. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in cursul zilei, cand va ninge slab. Vantul va sufla slab, la moderat, cu unele intensificari in cursul noptii. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse intre 0 grade Celsius si 3 grade Celsius.

Cele minime vor fi cuprinse intre -4 grade Celsius si -8 grade Celsius. Izolat, in zonele joase vor fi conditii de ceata, mai ales noaptea.

Conducatorii de autovehicule pot solicita informatii despre starea de practicabilitate a retelei de drumuri rutiere sau anunta daca intampina probleme in trafic la Sectia de Drumuri Nationale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri si Poduri S.A. Maramures, telefon 0262 213144.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și