Carmen Sima, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, a arătat că doar trei persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă în Maramureş.

„Până în prezent, din ianuarie am avut numai trei cazuri confirmate. Doi copii şi un adult. Adultul şi un copil au domiciliul în judeţul Satu Mare, dar au fost asistaţi, investigaţi, confirmaţi şi trataţi în Maramureş”, a precizat ea.

De asemenea, despre dozele de vaccin spune că nu sunt suficiente. „Am primit de la Ministerul Sănătăţii vaccin în proporţie de 60% din necesar. Pe măsură ce primim, ni se repartizează dozele şi le distribuim medicilor de familie, ca să poată să protejeze copiii”, a mai menţionat ea. Autorităţile medicale din judeţ recomandă părinţilor să se prezinte la vaccinare, nu doar împotriva rujeolei, ci şi împotriva altor boli care pot duce la grave probleme de sănătate.

„Important este ca părinţii să răspundă la solicitările medicilor de familie şi să se prezinte la vaccinare, indiferent că este pentru profilaxia rujeolei sau pentru alte boli transmisibile care pot produce o boală gravă sau deces”, a mai precizat Carmen Sima.

Citește și

loading...