Cea mai mare sumă a fost cheltuită pentru medicamente, respectiv 58,22 lei, iar restul pentru aparatură terapeutică și echipamente medicale. Gospodăriile de pensionari au cheltuit cea mai mare sumă, respectiv 93,96 lei, din care 91,19 lei pentru medicamente.

`Cheltuielile totale ale gospodăriilor au fost, în anul 2015, în medie, de 2.351,5 lei lunar pe gospodărie și de 884,6 lei pe persoană și au reprezentat 87,5% din veniturile totale (în scădere cu 3,2 puncte procentuale față de anul 2014). Dintre categoriile de gospodării analizate nivelul cel mai înalt al cheltuielilor totale, medii pe o persoană (1092,3 lei lunar), a fost realizat de gospodăriile de salariați, care dispun și de veniturile cele mai mari, iar cel mai scăzut de gospodăriile de șomeri (471,7 lei). Niveluri scăzute și sub media pe ansamblul gospodăriilor s-au înregistrat și în gospodăriile de lucrători pe cont propriu în activități neagricole, agricultori și pensionari`, informează INS.

Principalele destinații ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii și transferurile către administrația publică și privată și către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, cotizațiilor și contribuțiilor, precum și acoperirea unor nevoi legate de producția gospodăriei (hrana animalelor și păsărilor, plata muncii pentru producția gospodăriei, produse pentru însămânțat, servicii veterinare etc). În structura pe destinații a cheltuielilor sunt incluse și cheltuielile pentru investiții, constând în cumpărarea sau construcția de locuințe, cumpărarea de terenuri și echipament necesar producției gospodăriei, cumpărare de acțiuni etc..

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!