La finalul convorbirilor cei doi premieri vor susține o conferință de presă comună.

Premierul Victor Ponta se află într-o vizită oficială la Ankara, prilej cu care a avut întrevederi cu președintele Turciei, Abdullah Gul, și cu președintele Parlamentului turc, Cemil Cicek.

Joi dimineață premierul Victor Ponta a depus o coroană la Mausoleul lui Ataturk.

Primul-ministru Victor Ponta se află în Turcia împreună cu o delegație formată din reprezentanții mai multor instituții.

Vizita premierului la Ankara are drept scop asigurarea continuității dinamicii dialogului bilateral la nivel înalt și consolidarea cooperării bilaterale, în contextul Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, semnat în decembrie 2011.

Miniștrii care îl însoțesc pe Victor Ponta au programate întrevederi cu omologii lor turci, în vederea dezvoltării proiectelor comune.

Prezența în calitate oficială a primului-ministru în Republica Turcia survine după ce, în primele luni ale acestui an, Victor Ponta a efectuat o serie de vizite importante pentru interesele României în state ale Uniunii Europene și ale Asiei Centrale.

Turcia este primul partener comercial al României din afara UE și dintre statele membre OCEMN și al cincilea partener în cadrul schimburilor internaționale totale.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și