Criza ploşniţelor din Franţa a luat amploare luna trecută, când pe reţelele sociale au apărut numeroase imagini care surprindeau ploşniţe în mijloacele de transport în comun, camere de hotel şi locuinţe.

Rusia a contribuit la psihoza ploşniţelor de pat din Franţa, potrivit serviciilor de informaţii

Franţa nu mai ştie ce să facă pentru a combate ploşniţele de pat. La Paris, este în curs o adevărată infestare, cu numeroase locuinţe afectate. Prezenţa acestor insecte microscopice îi îngrijorează atât de mult pe francezi, încât a fost organizată o reuniune interministerială pentru a găsi soluţii, relatează La Libre Belgique.

Însă, potrivit serviciilor de informaţii franceze, psihoza cu gândaci de pat este alimentată în mare parte de Rusia, care răspândeşte numeroase informaţii false pentru a menţine vie frica de ploşniţe în Franţa şi nu numai. Metoda are un nume: Doppel Ganger, care înseamnă literalmente "dublu" sau "sosie" în germană, arată publicaţia belgiană.

Mai multe publicaţii franceze cunoscute au căzut victime în acest scop. Astfel, postul de radio RMC a dat exemplul unui articol fals care ar fi fost publicat de ziarul La Montagne, care susţinea că răspândirea rapidă a ploşniţelor ar fi fost rezultatul sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei. Ca urmare a sancţiunilor, se spunea în pretinsul articol, produsele chimice necesare pentru eradicarea dăunătorilor nu au mai putut fi exportate în Franţa, ceea ce a complicat eradicarea ploşniţelor. Acest articol era, bineînţeles, complet falsificat şi nici măcar nu a fost publicat vreodată, dar versiunea sa deturnată a fost împărtăşită de mulţi pe reţelele sociale.

Un alt exemplu se referă la un articol falsificat care ar fi fost publicat de ziarul Libération, care a fost partajat iniţial pe un grup Telegram. Acest pretins articol susţinea că refugiaţii ucraineni se aflau în spatele infestării din Franţa.


Preluare: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și