Pentru reținerea contrabandiștilor, care nu s-au supus somațiilor prin voce, polițiștii de frontieră au executat trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

* Doi cetățeni, unul român și altul ucrainean, sunt cercetați pentru contrabandă, două vehicule au fost indisponibilizate, întreaga cantitate de țigări a fost confiscată, iar cercetările continuă in vederea depistării tuturor persoanelor implicate.

* Ieri, 2 septembrie a.c., la nivelul Sectorului PF Valea Vișeului s-a declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Pe timpul acțiunii, în jurul orei 22.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat o persoană care transporta, de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.

Lucrătorii noștri au procedat la interceptarea și somarea prin voce a bărbatului și deoarece acesta nu s-a supus, au fost trase, în condițiile legii, trei focuri de avertisment în plan vertical.

În urma acțiunii, bărbatul a fost reținut și identificat ca fiind cetățeanul ucrainean T. Vasilievici, în vârstă de 21 de ani, fapt pentru care au fost anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin, in vederea cercetării in comun a cazului.

La verificarea terenului au fost descoperite șase colete ce conțineau cantitatea de 3.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 26.400 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și intrare în țară prin trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

* Tot ieri, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației au oprit în trafic pentru control, pe DN 18, pe raza localității Vadu Izei, jud. Maramureș, un autoturism marca Citroen, condus de cetățeanul român Gheorghe P., de 32 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

La controlul autoturismului, lucrătorii noștri au descoperit, pe bancheta din spate și în portbagaj, patru colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

Drept urmare s-a luat măsura conducerii șoferului, împreună cu autoturismul și coletele la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii celor patru colete, s-a constatat că acestea conțin 3.000 pachete țigări, mărcile Marble și Jin Ling, de proveniență ucraineană, în valoare de 26.400 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se fac verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, conform Legii 86/2006, privind Codul Vamal al României, iar autoturismul în valoare de 6.600 lei, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

* Și polițiștii de frontieră din cadrul SPF Brodina au descoperit abandonat, în zona de frontieră, un autoturism marca Mitsubishi, înmatriculat în Marea Britanie, în interiorul căruia se aflau 17 baxuri cu țigări de proveniență ucraineană.

Drept urmare, s-a trecut la monitorizare zonei concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea depistării persoanelor implicate, totodată fiind anunțate despre caz și autoritățile de frontieră din Ucraina în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Întreaga cantitate de țigări, și anume 8.000 de pachete, în valoare de 85.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar în continuare se fac cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale.

Citește și