Autoutilitara plină cu țigări avea și un antemergător, un autoturism marca BMW, oprit si acesta, în trafic, de către polițiștii de frontieră în care se aflau doi tineri, de 21, respectiv 28 de ani, din jud. Maramures.

Ieri, 10 august a.c., la nivelul Sectorului PF Sighetu Marmatei, jud. Maramureș s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 23.00, un echipaj al poliției de frontieră a procedat la efectuarea semnalelor regulamentare pentru oprirea în trafic, pentru control, pe DN 18 (Dealul Hera) a unei autoutilitare marca Renault Trafic, înmatriculată provizoriu.

Conducătorul auto a ignorat semnalele lucrătorilor noștri și a accelerat, iar după aproximativ 500 de metri a oprit autoutilitara pe contrasens, a ieșit din microbuz și a fugit în pădurea din apropiere.

S-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea reținerii și identificării conducătorului auto. În autoturismul abandonat, polițiștii de frontieră au observat mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană.

În urma verificărilor, au fost identificate într-o altă mașină, două persoane, Marian H., de 28 de ani și Dănuț H., de 21 de ani, domiciliate în jud. Maramures, care erau implicate în activitatea infractionala. Astfel, din cercetari s-a stabilit ca autoturismul în care se aflau cei doi avea rolul de antemergator pentru microbuzul încarcat cu tigari.

Ambele autovehicule, împreună cu persoanele au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, în vederea continuării cercetărilor.

Drept urmare, în interiorul autoutilitarei au fost descoperite 53 de baxuri cu țigări de proveniență ucraineană, de diferite mărci, care conțin 26.439 pachete țigări, în valoare de aproximativ 235.000 de lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoutilitara în valoare de 3.000 de euro a fost indisponibilizată la sediul poliției de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

În cauză se fac verificări sub aspectul savârsirii infracțiunii de contrabandă, conform Legii 86/ 2006, privind Codul Vamal al României, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Citește și