Jandarmii maramureşeni au constatat şi au luat măsurile impuse de normele legale în cazul a 23 de sesizări privind adresarea de injurii şi expresii jignitoare precum şi ameninţări cu acte de violenţă pentru care au aplicat 11 amenzi şi 12 avertismente scrise.

Echipajele de jandarmi au aplicat 5 amenzi contravenţionale şi 6 avertismente scrise pentru provocare şi participare la scandal pe raza municipiului Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei.

De asemenea, jandarmii în timpul acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit, au aplicat 5 avertismente scrise pentru neafişare de preţuri pentru bunurile oferite înspre vânzare.
Totodată, echipele mixte formate din jandarmi şi silvicultori, pe timpul acţiunilor pentru combaterea delictelor silvice, au identificat 10 persoane care ridicau material lemnos rezultat din exploatări fără a avea acordul organelor silvice. Jandarmii au aplicat 3 avertismente scrise şi 7 amenzi contravenţionale.

Jandarmii băimărenei au identificat, în timpul executării misiunilor specifice, un număr de 32 de femei care atrăgeau persoane, în locuri publice, în scopul întreţinerii de raporturi sexuale contra unor sume de bani. Toate femeile în cauză au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 500 de lei fiecare.

De asemenea, jandarmii maramureşeni au identificat 30 de persoane care apelau la mila trecătorilor, pentru care au fost aplicate 16 avertismente scrise şi 14 amenzi contravenţionale.

Totodată, în timpul misiunilor au mai fost constatate 7 fapte de refuz de legitimare şi 9 sesizări fără motiv întemeiat a organelor legii pentru care au fost aplicate un număr de 10 avertismente scrise şi 6 amenzi contravenţionale.

Jandarmii maramureşeni au mai intervenit în cazul a 21 de sesizări de tulburare a ordinii publice şi a 17 sesizări despre faptul ca mai multe persoane consumau băuturi alcoolice în locuri neamenajate în acest sens, deranjând trecătorii sau locuitorii din zonă, pentru care au aplicat 24 avertismente scrise, precum şi 14 amenzi contravenţionale.

De asemenea, în baza planului de măsuri privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ, Jandarmeria Maramureş a efectuat acţiuni în cooperare cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ, pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar pe raza localităţilor Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Borşa, Fărcaşa şi Şomcuta Mare. În cadrul acţiunilor desfăşurate, jandarmii au identificat 57 elevi care au părăsit unitatea de învăţământ în timpul orelor de curs fără a avea motivare. Tinerii au fost sancţionaţi cu 17 avertismente scrise şi 40 de amenzi contravenţionale.

Cetăţenii pot solicita non-stop sprijinul jandarmilor maramureşeni în situaţia tulburării ordinii publice sau pot sesiza orice problemă, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și