Procurorii francezi investighează potențiala otrăvire a fostului jurnalist al televiziunii de stat ruse devenit critic al Kremlinului, Marina Ovsyannikova, după ce femeia s-a îmbolnăvit brusc la Paris, scrie Politico.

Ovsyannikova a cerut ajutor joi după-amiază după ce ”s-a prăbușit în fața casei ei din arondismentul 6 și se temea că a fost otrăvită”, a declarat un purtător de cuvânt al Tribunalului Penal din Paris.

Procuratura din Paris a declarat că a deschis o anchetă asupra incidentului, iar poliția i-a examinat deja apartamentul.

Ovsyannikova, care a devenit cunoscută în întreaga lume în martie anul trecut, când a denunțat războiul Moscovei împotriva Ucrainei în timpul unei transmisiuni în direct a televiziunii ruse de stat, a rămas sub supraveghere medicală, dar starea ei s-a îmbunătățit, potrivit secretarului general al Reporteri fără Frontiere, Christophe Deloire.

Condamnată în lipsă la 8 ani și jumătate de închisoare în Rusia
Ovsyannikova a fost condamnată recent în lipsă la 8 ani și jumătate de închisoare de către un tribunal de la Moscova pentru diseminarea de informații false despre armata rusă.

Acuzațiile se refereau la un protest pe care fostul editor rus l-a organizat lângă Kremlin în iulie 2022, unde a ținut un afiș pe care scria că președintele rus Vladimir Putin „este un criminal”, iar soldații săi sunt ”fasciști”.

Jurnalista a fost plasată în arest preventiv la domiciliu, dar mai târziu a fugit în Europa cu fiica ei, ajungând astfel pe lista persoanelor vânate de Kremlin.


Preluare: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și