Consiliul Naţional al PNL va avea loc de la ora 11.00, la Palatul Parlamentului.

Şeful statului a decis să se implice mai mult în viaţa partidului. Le-a spus liberalilor că certurile dintre ei trebuie să înceteze. Aşa că după întâlnirea cu preşedintele, şeful PNL a renunţat să mai modifice statutul partidului astfel încât şefii de filială să fie mai uşor de schimbat. Iar adversarii săi nu vor mai cere un congres pentru schimbarea lui Ludovic Orban. Oficial, pe ordinea de zi a Consiliului Naţional a mai rămas o singură temă: stabilirea criteriilor pe baza cărora vor fi desemnaţi candidaţii pentru alegerile europarlamentare. Şi aici au fost dispute, aşa că taberele vor discuta înainte de consiliu soluţiile de compromis.

Președintele le-a vorbit liderilor liberali și despre formarea unei echipe de campanie pentru europarlamentare şi prezidenţiale.

Pe ordinea de zi a Consiliului Național al PNL figurează, așadar, criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listei candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare și calendarul de desemnare a candidaţilor PNL la funcţiile de primar în municipiile reşedinţă de judeţ. De asemenea, va fi supus dezbaterii şi adoptării un document numit "Principiile bunei guvernări liberale”.

În cadrul Consiliului ar fi urmat să se voteze modificarea Statutului PNL, dar aceasta discuţie se va amâna în contextul participării preşedintelui.

Şeful statului a avut marţi, la Vila Lac 3, o întâlnire cu mai mulţi liberali, între care preşedintele partidului, Ludovic Orban, şi foştii copreşedinţi ai formaţiunii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, cărora le-ar fi transmis că PNL trebuie să se concentreze pe lupta cu PSD. Aceleaşi surse au declarat că preşedintele Klaus Iohannis a cerut să "fie linişte în partid" şi să nu mai existe "dispute mărunte". Tot preşedintele ar fi spus că nu ar fi nevoie de organizarea unui Congres, dat fiind faptul că actuala conducere este legitimă şi a fost aleasă cu majoritate de voturi.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a confirmat, joi seară, la Realitatea Tv, că a avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis în care s-au dezbătut „teme majore” şi a precizat că discuţia era necesară, în contextul în care liberalii au decis susţinerea şefului statului pentru obţinerea celui de-al doilea mandat de preşedinte, iar Klaus Iohannis a anunţat că va candida. În plus, Orban a spus că au discutat despre pregătirea preşedinţiei române a Consiliului Europei, având în vedere că Iohannis este „singurul care mai salveză imaginea României”.


Preluare: Digi 24

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și