Autoritățile locale au publicat detaliile despre cele două parcări etajate care urmează să fie construite în zona centrală. În total, șoferii sătmăreni vor avea la dispoziție peste 300 de noi locuri de parcare.

Primăria argumentează faptul că zona centrală a orașului a devenit sufocată de numărul mare de mașini. Astfel, parcările etajate ar veni ca un răspuns la necesitatea decongestionării traficului auto creat de staționarea mașinilor pe marginea carosabilului.

Primăria vrea să transforme parcarea din spatele magazinului “Someșul”. Potrivit memoriului tehnic, având în vedere faptul că zona este și acum folosită ca o parcare, dar cu un singur nivel, locul este utilizat ineficient.

Pe suprafața de peste 3500 mp, autoritățile vor să ridice o construcție cu subsol și patru etaje, cu o suprafață de 1350 mp. Aici, sătmărenii vor avea la dispoziție 172 de locuri de parcare, din care 27 la subsol și câte 29 la parter și la fiecare dintre cele patru etaje, cu mențiunea că în cazul etajului IV este vorba despre o terasă. Vor exista și 10 locuri de parcare neacoperite, mai arată memoriul autorităților, ducând numărul la 182 de noi locuri de parcare.

Și terenul pe care Primăria îl deține la intersecția străzilor Mihail Kogălniceanu și Retezatului va fi transformat într-o parcare etajată. Autoritățile dețin aici un teren de peste 1700 de mp, din care, pe circa 1300 de mp există o construcție aflată într-o avansată stare de degradare.

Primăria vrea să ridice, pe 1360 de mp, o clădire cu subsol și două etaje, așa cum prevăd normativele zonale. În total, clădirea va oferi 146 de locuri noi de parcare, 34 la subsol, 22 la parter și câte 34 la următoarele două etaje. Pe terasă vor mai fi disponibile 22 de locuri de parcare, și alte 12 neacoperite, adică un total de 158 de locuri, în interior și la exterior.

Autoritățile precizează că astfel vor reuși să fluidizeze traficul în zonă, actualmente strangulat de numărul mare de mașini parcate pe carosabil.

Până în această vară, autoritățile speră ca cele două proiecte să treacă de etapa consultării publice.

Citește și