Începând cu anul 2003, Nicolae Iuga este conferenţiar și, respectiv, profesor universitar la Departamentul de Științe Socio-Umane al Universității de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

În domeniul filosofiei, Nicolae Iuga este printre primii autori care publică studii asupra ideii de Etică globală (Projekt Weltethos), aparținând teologului german Hans Küng. A avut o activitate publicistică constantă în revistele culturale din România, fiind cotat de către Andrei Marga ca unul dintre cei mai importanți eseiști contemporani.

Nicolae Iuga a consacrat în premieră, în literatura de specialitate din România, o prezentare monografică a ideii de cauzalitate emergentă, așa cum aceasta se manifestă în istorie. De asemenea a realizat, tot în premieră, în tratare unitară o Istorie a principalelor idei etice și pedagogice.

Nicolae Iuga este autor unic al unui număr de 15 cărți. Despre cărțile lui Nicolae Iuga au apărut zeci de recenzii favorabile în presa de specialitate din țară și din străinătate.

În WorldCat Identities, Nicolae Iuga este inclus cu 14 lucrări în 18 publicații, în două limbi, răspândite în 32 de mari biblioteci din SUA, Canada, Europa Occidentală și Australia (http://www.worldcat.org/identities/lccn-no2007-134728/).

Citește și

Comentarii