Trendul ascendent al infertilității la nivel național subliniază importanța acestor servicii avansate, iar această inițiativă oferă cuplurilor din județul nostru acces la tratamente de înaltă calitate, acasă, în Maramureș.

Această premieră medicală la Spitalul Județean de Urgență aduce speranță pentru cuplurile care luptă cu infertilitatea și subliniază necesitatea unei abordări complexe a sănătății reproductive în întreaga țară. Cu peste 17% din cuplurile din România afectate de infertilitate, este vital ca spitalele să ofere servicii specializate pentru a răspunde nevoilor comunității.

În viitor, Consiliul Judeţean Maramureş, alături de Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare își propune să devină operațional în fertilizarea in vitro, extinzând gama de tratamente reproductive disponibile în regiune. De asemenea, pentru a veni în sprijinul familiilor tinere, care își doresc copii, dar nu au posibilitatea de a susține cheltuielile legate de procedurile de inseminarea artificiala, vom iniția, la nivelul Consiliului Județean Maramureș, un sistem de subvenții pentru aceste servicii medicale. Investițiile continue în infrastructură și dotare vor contribui la consolidarea rolului acestui spital în îngrijirea sănătății și în sprijinirea familiilor tinere în Maramureș.

Proiectul pentru realizarea procedurilor de inseminare artificială a fost demarat în 2023, cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, iar alături de personalul dedicat și performant al Spitalului Județean contribuim constant la îmbunătățirea calității vieții maramureșenilor.

Mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect, domnului Alexandru Oros, manager al Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”, Dr. Bogdan Lucian, director medical SJU, Dr. Timiș Gavrilă, șef al secției de ginecologie, Dr. Damian Florentina, sef laborator SJU, Banyai Georgeta, medic de laborator și biolog, și întregii echipe care a transformat în realitate acest proiect atât de important pentru Maramureș și pentru viitorul nostru.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și