Potrivit reprezentanţilor autorităţii judeţene şapte firme s-au arătat intersesate să distribuie, în noul an şcolar, prânzul guvernamental alcătuit din lapte şi corn. În aceste zile se va întruni comisia comisia de evaluare care va analiza fiecare oferta în parte, astfel încât să fie finalizată cât mai curând toată procedura legată de acest program.

Evident urmează şi o perioada în care se pot depune contestaţii, astfel că va mai dura ….până vom şti cine anume va distribui elevilor produsele în discuţie. Reprezentanţii autorităţilor judeţene sunt însă optimişti şi speră că în cel mult două săptămâni programul să poată demara.

Reamintim că anul trecut programul “Laptele şi cornul” a demarat efectiv la 1 noiembrie , după ce procedura de depunere a ofertelor a demarat în luna septembrie, iar în 31 octombrie s-a finalizat etapă de evaluare şi semnare a contractelor.

De cele două produse ar urmă să beneficieze şi anul acesta aproximativ aproximativ 50.000 de preşcolari şi elevi din ciclul primar şi gimnazial.

“Laptele şi cornul” este un program care a fost introdus în şcoli de către guvern în 2002 , iar opt ani mai târziu, în 2010, a fost creat programul similar Mere în şcoli, prin care elevii din clasele 1-8 din învăţământul de stat şi privat primesc gratuit câte un fruct proaspăt zilnic, timp de 100 zile de şcolarizare, în intervalul noiembrie-martie.

Citește și

loading...