Pe pagina de Internet a Ministerului, Laura a fost lăudată după ce a impresionat cu frumuseţea ei, dar şi cu aptitudinile ei sportive.

“Acum doi ani, o tânără de 21 de ani și 1,66 înălțime, îmbrăcată în uniformă, intra pentru prima dată în sediul poliției orașului Ulmeni. Era prima ei zi de muncă.

Fiind singura femeie din acel colectiv, imediat s-a dus vestea:

– Avem un nou coleg, de fapt colegă!
– Femeie? Probabil va sta printr-un birou.
– Da’ de unde, va lucra la ordine publică.
– Adică ne-au dat o femeie să avem grijă și de ea când mergem la intervenții? Hai să vorbim cu șefu’.

În numai câteva minute, toți au fost lămuriți.

– Laura este noua voastră colegă. Va lucra la ordine publică, dar nu trebuie să vă faceți griji. De 13 ani face judo, iar de 5 ani are centura neagră. Eu zic că o să doriți să mergeți cu ea la intervenții.

Aceste vorbe s-au adeverit. În cei doi ani de activitate, Laura a participat la multe astfel de acțiuni și, nu de puține ori, cei certați cu legea care au privit-o de sus au făcut imediat cunoștința cu solul!

Totuși, cea mai mare satisfacție a fost atunci când, doar printr-o discutie, a reușit să calmeze un individ recalcitrant și foarte violent, recidivist, care și-a dat seama că poate și plânge.

– Și cei mai răi băieți plâng câteodată dacă știi să le vorbești, ne-a spus Laura!

Desigur, nu a uitat sportul, de curând a câștigat locul III la campionatele naționale de seniori și urmează să participe la Campionatul mondial de judo al celor care lucrează in ministerele de interne.

Pe noi ne-au impresionat felul Laurei de a fi, corectitudinea și seriozitatea ei!

Dacă ajungeți prin Ulmeni și o vedeți vă rugăm să o salutați și în numele nostru. Chiar merită!”.

Citește și

loading...