După ani de zile în care majoritatea politicienilor ne-au promis cu fiecare ieșire în Mass-Media că vor elimina pensiile speciale în cel mai scurt timp, a venit pe cai mari, premierul Marcel Ciolacu, cel care, în sfârșit ,a luat Taurul de coarne și a rezolvat problema, în stil Caragialian, adică...Din două una, dați-mi voie...ori să se revizuiască, primesc ! Dar să nu se schimbe nimica...ori să nu se revizuiască, primesc ! Dar atunci să se schimbe pe ici pe colo...și anume în punctele esențiale... Ion Luca Caragiale, O scrisoare pierdută.
Și așa s-au și petrecut lucrurile, adică s-au cam revizuit, pe ici pe colo, dar nu s-a schimbat mai nimic față de ce a fost înainte, în sensul punerii acestora în deplină concordanță cu ceea ce au contribuit domniile lor la sistemul de pensii, precum se întâmplă cu noi, muritorii de rând.
În continuare, aceștia se vor putea pensiona la împlinirea vârstei de 47 ani și 4 luni, cu condiția de a avea o vechime de 25 de ani în sistem, adică, tocmai în floarea vârstei și a apogeului experienței profesionale, îi vom trimite acasă pe cei din domeniul justiției, ordinii publice, apărării naționale...etc...și le vom da câte o caschetă cu bani, ba mai mult, le dăm și posibilitatea de a se reangaja la stat, bineînțeles, contra unei alte caschete cu bani. Curat, murdar Coane Fănică...nu ?
Să trecem și la lucruri mai serioase, adică la faptul că totuși, conform acestei legi, vârsta la care se vor putea pensiona, va crește cu 4 luni în fiecare an, ceea ce înseamnă că de la 47 ani și 4 luni, vârsta la care dumnealor pot ieși în anul 2023 la pensie și până când se vor putea pensiona doar la 60 de ani, vor trece, nici mai mult nici mai puțin de 38 de ani...o nimica toată, evident, pentru politicienii noștri.
O veste proastă pentru aceștia este cea a impozitării...și anume, dacă până acuma la o pensie se 10.000 lei, li se reținea în jur de 1000 lei, de acum li se va reține în jur de 1200...extraordinar de mult, cu...sau mai bine zis, fără două sute de lei din 9000, o să moară de foame săracii, mai ales că în continuare vor avea posibilitatea ca, cuantumul pensiilor să le fie calculat pe baza veniturilor brute, plus toate sporurile pe care le-au avut în ultimele 48 de luni, ceea ce nouă, iobagilor, nu ni se permite sub nicio formă.
În concluzie...se pare că și această situație se datorează faptului că trăim în țara tuturor posibilităților, adică...ei...SPECIALII...primesc pensii, în cuantum de cel puțin dublul sumei pentru care au contribuit, iar noi...IOBAGII...primim cel mult jumătate din cât ni s-ar cuveni, conform contributivității.. NOAPTE BUNĂ...POPOR ROMÂN !!!
Petre GIURGI

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și