Vasile Pop, directorul executiv adjunct al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Maramureș, a precizat că “Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine dorește în fiecare an să își expună mieii și iezii, iar populația, se pare, dorește să cumpere și să sacrifice undeva în zonă aceste animale”.

“Surpriza noastră a fost că la Sighetu Marmației săptămana trecută au fost 120 de miei. Am amenajat un punct temporar, ori 120 de miei e puțin, dar sperăm săptămana aceasta numărul să fie mai mare. Comerțul se schimbă, fără să vrem și se duce în zona organizată a lucrurilor. În această săptămană, începând de astăzi, 24 aprilie, atât în Baia Mare, în zona Eminescu colț cu Oborului, cât și la Sighetu Marmației, va funcționa atât targul de vanzare-cumpărare și punctul de sacrificare temporară.

Noi avem alocat acolo personal de specialitate, iar fiecare carcasă care rezultă în urma sacrificării este expertizată de medic și la final se aplică o ștampilă. Același lucru se va întâmpla și la Sighet, în incinta fostei stațiuni de cercetare pentru bruna de Maramureș, unde avem condiții foarte bune“, a explicat Vasile Pop.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet