Prim-ministrul britanic David Cameron și-a prezentat marți obiectivele privind renegocierea relației Marii Britanii cu Uniunea Europeană înaintea referendumului privind apartenența la blocul comunitar pe care intenționează să-l organizeze până la sfârșitul lui 2017.

"Toate lumea își dorește, bineînțeles, să rezolve acest lucru, deoarece credem că este important ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană. Cred că este de asemenea bine și pentru Marea Britanie, așa că avem o atitudine pozitivă", a declarat Lofven pentru Radio BBC.

Premierul suedez a susținut apelul lui Cameron pentru oferirea unor măsuri de protecție statelor membre ale UE care nu fac parte și din zona euro, așa cum este Marea Britanie, dar a precizat că a restricționa accesul imigranților din UE la sistemul de beneficii sociale, o altă propunere a prim-ministrului britanic, ar putea fi mai problematică.

"Cel mai sensibil punct este cel legat de libertatea de mișcare a persoanelor. Este cea mai dificilă chestiune", a mai spus Lofven.

"Există întotdeauna limite. Așa că haideți să începem discuția și să vedem unde se va încheia", a adăugat el.

Citește și

Herodot Grup Sighet