Cursul ÔÇ×The Linguistics of Game of Thrones and the Art of Language InventionÔÇŁ va fi ┼úinut de lingvistul David J. Peterson, inventatorul limbajului Dothraki, ├«ntre altele, scrie share.america.gov.

Vorbitorilor de rus─â le va fi cel mai u┼čor s─â ├«nve┼úe limba tribului nomad. Dothraki ├«mprumut─â componente ale limbii ruse, potrivit explica┼úiilor date de Peterson. ÔÇ×Exist─â un element al sistemului de ├«nv─â┼úare Dothraki ce este direct inspirat din rus─â ┼či sunetele seam─ân─â mult cu araba ┼či spaniolaÔÇŁ, spune el.

Pe l├óng─â ├«nv─â┼úarea limbii, studen┼úii vor primi informa┼úii despre cum a fost creat─â. ÔÇ×Studen┼úii vor ├«nv─â┼úa cum s─â creeze o limb─â realist─â. Acestea sunt limbaje care ├«ncearc─â pe c├ót posibil s─â copieze jocuri de cuvinte ┼či particularit─â┼úi ale limbilor naturale. Nu se concentreaz─â pe crearea de limbi extraterestre sau auxiliare ori parodiceÔÇŁ, a mai spus Peterson.

Dothraki are u┼čoare inflexiuni, cu un vocabular care reflect─â via┼úa nomad─â a tribului ┼či arhetipul lui, mongolii din perioada lui Ginghis Han.

Peterson a creat 4.000 de cuvinte, pornind de la c├óteva fraze prezente ├«n c─âr┼úile lui George R.R. Martin, care stau la baza serialului HBO. ÔÇ×S─â inventezi un limbaj ├«nseamn─â s─â inventezi un nou fel de a privi lumeaÔÇŁ, consider─â el.

Pentru a-┼či promova cursul, universitatea a tradus ├«n Dothraki o parte din ÔÇ×Sons of CaliforniaÔÇŁ, un c├óntec asociat cu echipele de sport.

Citește și

loading...