Anchetatorii pot relua cercet─ârile cu privire la suspiciuni de abuz ├«n serviciu, legate de atribuirea unor contracte de c─âtre CJ Teleorman, din perioada ├«n care institu╚Ťia era condus─â de Liviu Dragnea.

Dosarul a fost deschis ├«n 2010, iar ├«n 2013 a fost clasat. Unul dintre contractele verificate atunci apare ├«n dosarul ├«n care Liviu Dragnea este cercetat, din noiembrie anul trecut, pentru constituire de grup infrac┼úional, abuz ├«n serviciu ┼či fraude cu fonduri europene. Este ┼či motivul pentru care DNA cere redeschiderea anchetei vechi. Conform legii, pentru acelea┼či fapte nu pot exista dou─â solu┼úii diferite.

Procurorii spun c─â au ap─ârut probe noi legate de infrac╚Ťiunile care au fost cercetate la momentul respectiv, dar care nu au fost confirmate de primul procuror care s-a ocupat de investigarea activit─â╚Ťii companiei Tel Drum.

"Dar ce asta este vreo surpriz─â? Eu zic s─â mai caute prin arhiv─â c─â or mai fi dosare pe care nici ei nu mai ┼úin minte s─â le redeschid─â. Nu tot ei mi-au dat ne├«ncepere? Eu nici nu ┼čtiam c─â sunt anchetat atunci. Am primit doar ne├«nceperea dup─â cinci ani de anchet─â", a fost reac╚Ťia lui Dragnea, dup─â ce DNA a cerut redeschiderea dosarului.

DNA a depus cererea pe data de 3 iulie ┼či are ca obiect "confirmare redeschidere urm─ârire penal─â (art. 335 alin. 4 NCPP)".

Dosarul ├«l vizeaz─â pe Liviu Dragnea, dar ┼či alte persoane: Mugur B─ât─âu┼č, Victor Piperea, Gheorghe Giui, Ion Mirancea, Victori┼úa P─âscu┼úu ┼či Marian Fi┼čcuci.

Fi┼čcuci a fost trimis ├«n judecat─â de DNA ├«ntr-un alt dosar, ├«n decembrie 2017, fiind acuzat de evaziune fiscal─â.

De asemenea, Fi┼čcuci este pus sub acuzare ┼či ├«n dosarul "Tel Drum", ├«n care este cercetat Liviu Dragnea.

├Än dosarul "Tel Drum" sunt cerceta┼úi penal ┼či Mugur B─ât─âu┼č ┼či Victor Piperea, func┼úionari ├«n cadrul Consiliului Jude┼úean Teleorman.

Citește și

loading...