Acestea au fost faptele. Ce nu s-a întâmplat, ştim cu toţii...Acum am intrat într-un an nou, dar cu aceeaşi de departe observabilă mentalitate a politicianului român: azi e prieten cu unii, mâine aceiaşi prieteni îi sunt cei mai mari duşmani, azi se împacă, mâine se ceartă. Totul se face pentru interesele lor de moment (chiar dacă prin „moment” se poate înţelege un întreg ciclu electoral de patru ani), în dispreţuirea totală a membrilor de partid fără aspiraţii spre zonele puterii, care cred în ideologii sau în unii conducători cu priză la public.

Să ne reamintim că în 2012 PNL şi PSD erau înfrăţite în acelaşi gând: demiterea lui Băsescu. Atunci îşi ziceau USL. Crin şi Victor erau la aceeaşi masă, uniţi în fapte pentru demiterea duşmanului comun. De partea preşedintelui era partidul său, numit PDL. Acum PNL=PDL...

Duşmanii de ieri, prietenii de azi...Şi invers, prietenii de ieri, duşmanii de azi...Nu cred că se miră cineva de sucirile astea între partide. La noi se poate orice. Măcar cu astea ne-am obişnuit după 1990 încoace.

Mare ură are acum PNL faţă de fostul aliat PSD...În campania electorală Alina Gorghiu îl chema la luptă dreaptă pe Liviu Dragnea. Între timp, Liviu a câştigat alegerile, Alina stă undeva şi se gândeşte poate că în locul stindardului Dacian Cioloş mai bine ar fi ales un membru PNL cu care să defileze în campania electorală.

Interesant e cum ura ia minţile oamenilor...Altfel nu-mi pot explica cum un partid care are destule lucruri să-şi reproşeze (mă refer la PNL), tot timpul discută despre „penalul” Liviu Dragnea, condamnat definitiv în urma unor fapte pe +care le-a săvârşit în timpul referendumului.
Pe scurt, Dragnea a organizat nişte tombole în ziua referendumului între cei care au fost la vot. Sigur că nu-i corect, sigur s-a mers pe influenţarea votanţilor. Dar să ne reamintim că 7,4 milioane de voturi au fost în favoarea demiterii, 943.000 de voturi au fost împotriva demiterii. În 29 iulie 2012, toţi pesediştii şi toţi peneliştii s-au trezit dimineaţă cu gândul demiterii lui Băsescu. Liviu Dragnea a făcut exces de zel şi a fost pedepsit aspru pentru asta. În 2017, peneliştii văd doar frauda lui Dragnea, nu implicarea acestui om pentru a ne scăpa de fostul preşedinte. Fiind condamnat, Dragnea n-a putut ajunge într-un loc unde ar fi trebuit să ajungă: la Palatul Victoria! Dacă acţiunea din 2012 ar fi reuşit, victoria ar fi fost a USL, nu-i aşa? Adică şi a PNL. Dar n-a fost să fie, şi acum PNL sare la gâtul lui Dragnea reamintindu-i că-i condamnat definitiv.

Celor din PNL care acum vor capul lui Dragnea, le reamintesc un pasaj din motivarea condamnării dată de ÎCCJ, reprodus din http://revista22.ro:
"In acelasi timp, folosirea unor astfel de liste pentru a fi identificate persoanele si adresele lor si pe baza carora activistii de partid PSD si PNL sa ii caute la domiciliu pentru a-i aduce la vot constituie implicit o forma de presiune asupra cetateanului [...].”

Reiese că PSD şi PNL erau dispuse să încalce legea. Cei din urmă s-au spălat bine pe mâini după aceea, sau poate au mâncat usturoi inodor?

Şeful PSD a făcut în 2012 mai mult decât ar fi trebuit să facă, sărind peste respectarea legii. Acum trage ponoasele. De neiertat e încrâncenarea cu care PNL blochează sau încearcă să blocheze orice accedere a „penalului” Dragnea la putere, omul care, alături de 7,4 milioane de oameni, printre care şi penelişti, a vrut să facă bine ţarii, scăpând-o de Băsescu.

Deşi nu-i vremea castanelor comestibile, e simplu de observat că pentru scoaterea lor din foc se folosesc de fiecare dată mâinile altora.


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și