“Multumesc tuturor maramuresenilor care au dat in luna decembrie un vot covarsitor pentru partidul PSD, echipei PSD si programului de guvernare. Stiu ca in aceasta perioada au aparut diverse speculatii nefondate. Mi-a fost destul de greu ca in timp de 3 zile sa iau o decizie, insa totul a fost in baza promisiunilor dinainte de campanie. Am jucat in echipa si am facut strategia de campanie tot in echipa. Va asigur ca nu exista nicio problema si nicio tensiune. Nu am facut nicio presiune asupra colegei noastre Sorina Pintea sa plece din functia de senator cum sugerau unii colegi ”, a punctat Liviu Marian Pop.

Acesta a declarat faptul ca in perioda urmatoare, obiectivele sale raman aproape de sistemul de educatie, urmand sa continue cateva dintre initiativele pe care le-a avut in sesiunea anterioara si se afla pe circuitul Parlamentului.

Prioritatile senatorului se indreapta spre finalizarea programelor scolare in special a elevilor din ciclul primar, infrastructura, dar si cresterea salariilor personalului din invatamant.

Ca si un element de noutate, social – democratul Liviu Marian Pop a anuntat ca in noua programa scoalara elevii care urmeaza sa intre in clasa a V – a vor beneficia de un stick cu lectiile pe suport electronic, inclocuind astfel CD – ul de pana acum. In plus, in perioada 2017 – 2020 sunt alocati pentru investitii in sistemul de invatamant 6 miliarde lei, bani care vor ajuta la infiintarea a cinci gradinite in Petrova, Barsana, Tautii Magheraus, Botiza si Coltau.

Incepand de azi, senatorul Pop isi reia activitatea din cadrul cabinetului parlamentar in circumscriptia nr. 26 Maramures.

“Ne vom concentra pe tot judetul. Principala problema este legea, a doua este aplicarea ei. Rolul nostru, a parlamentarilor este sa avem legi clare si evident sa sutinem un Guvern care prin masurile pe care le ia, sa aloce judetului Maramures cat mai multe resurse pe zona de infrastructura, economica, sanatate si educatie.

S-au deschis linii de finantare si incet incet vin bani catre judetul Maramures”, a conchis Liviu Pop.


Preluare: ZiarMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și