Alt punct viza încetarea mandatului de primar interimar al lui Vicsay Ştefan. Judecătoarea Virginia Ungureanu a citit sentinţa prin care a fost validat rezultatul alegerilor, arătând că, din 5.150 de alegători şi-au exprimat votul 3.953, iar 2.563 au votat pentru candidatul Partidului Mişcarea Populară.

Nu este de mirare că, la depunerea jurământului de către Lucian Morar, au participat Dorel Onaca, secretar general al partidului, dar şi senatorii Severica Covaciu şi Iustin Talpoş, deputatul Adrian Todoran, primari şi aleşi locali din alte localităţi, dar şi Doru Dăncuş, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş.

După ce a depus jurământul de primar, Lucian Morar a declarat că „este un moment de fericire, de bucurie în viaţa mea, dar şi în viaţa comunităţii”. Le-a mulţumit atât celor care l-au votat, cât şi celor care nu au făcut-o, maramureşenilor care l-au ajutat să ajungă (pentru un an) vicepreşedinte al CJ Maramureş şi a mărturisit că are acum mai multă pricepere în elaborarea de proiecte europene. De altfel, Morar a spus că nu a venit cu mâna goală în faţa concetăţenilor săi.

În ultima şedinţă de Consiliu Judeţean la care a participat ca vicepreşedinte, a obţinut 200.000 de lei pentru Ulmeni, banii urmând a fi folosiţi pentru construirea de capele funerare. Alte proiecte vor fi finanţate cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, repartizate echitabil pentru toate localităţile ce aparţin oraşului Ulmeni. Au fost aprobate 5 din cele 14 proiecte depuse (reabilitare şcoala veche Tohat – va fi transformată în Muzeul „Petre Dulfu”; reabilitare două şcoli în Chelinţa; reabilitare şcoală şi grădiniţă în Ţicău; extindere reţele de canalizare în Mânău, Arduzel şi Someş Uileac).

Cum plecarea lui Morar din fruntea CJ Maramureş a ridicat semne de întrebare, Dorel Onaca a lămurit acest lucru. „Sunt unul dintre artizanii care l-au convins pe Lucian Morar să revină primar la Ulmeni. A fost un sacrificiu politic al lui şi noi, toţi colegii, am apreciat acest gest”, a spus secretarul general PMP.

Doru Dăncuş i-a oferit prietenului şi fostului său coleg din conducerea Cj Maramureş un bust al lui Alexandru Ioan Cuza (pentru faptul că i-a unit pe toţi cei din oraş), o plachetă ce reprezintă un vultur şi un ceas şi a dăruit un buchet de flori viitoarei doamne Morar. De altfel, Doru Dăncuş va fi naş pentru Lucian Morar şi Ioana Pricop, nunta celor doi urmând a avea loc în 28 octombrie.

Cu toate că mai sunt 15 zile în care Lucian Morar se poate răzgândi şi poate reveni ca vicepreşedinte CJ, acest lucru este puţin probabil. Primarul din Ulmeni a spus că a primit, la despărţirea de colegii din Consiliul Judeţean, un drapel al judeţului Maramureş, iar apoi i-a invitat pe toţi cei prezenţi la un pahar de şampanie.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și