Aşadar, în urma numărării voturilor valabil exprimate la alegerile locale parțiale din data de 11 iunie 2017 în Circumscripția electorală nr. 12 Ulmeni, s-a stabilit că 2563 voturi au revenit candidatului Morar Lucian Ioan Titus și 1348 candidatei Luca Cornelia.

În Circumscripția electorală nr. 3 Baia Sprie, candidatul Partidului Național Liberal, Bîrda Sebastian Alin, a obținut un număr de 1295 voturi.

Abia ce s-a anunţat rezultatul alegerilor în cele două oraşe că deja au apărut primele contestaţii. Este vorba despre o contestaţie depusă de către Liviu Luca, președintele Organizației PSD Ulmeni, care a depus la Biroul Electoral de Circumscripție Ulmeni o solicitare ca toate voturile exprimate în Secția 203 Chelința să fie anulate.

Liderul organizației locale al PSD susţine, în solicitarea depusă la BEJ, că la Secția de Votare 203 Chelința, procedeul de vot exprimat în 11 iunie 2017 a fost viciat. “Astfel, între orele 15.00 – 18.00, candidatul PMP pentru Primăria Ulmeni, Lucian Morar s-a aflat în interiorul secției de votare manifestându-se extrem de vocal și interacționând cu alegătorii, fapt interzis de legea electorală. Mai mult, candidatul Lucian Morar a intimidat votanții, poziționându-se chiar lângă secția de votare, salutând alegătorii înainte ca aceștia să intre la cabina de vot, iar apoi a urmărit introducerea buletinelor în urnă”, se arată în solicitarea depusă la BEJ.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și