Au intervenit probleme în ceea ce priveşte implementarea lui, deoarece în urma verificărilor făcute de Sapard s-a constatat că proiectul a fost fraudat.

Imediat au fost demarate procedurile de recuperarea a fondurilor europene investite, urmând ani întregi de procese şi probleme. Debitul către Sapard a fost şters abia în cursul anului trecut, prin compensare. De parcă aceste probleme nu erau de ajuns, reţeaua a fost executată prost, cu materiale din cele mai ieftine, iar din acest motiv defecţiunile sunt frecvente.

Cei care conduc în prezent Primăria Rozavlea asigură că de cele mai multe ori disfuncţiile sunt cauzate de fisuri în conducte, din cauza poziţionării acesteia la o adâncime necorespunzătoare. Lipsa patului de nisip în unele zone şi îngheţul sunt cauze care au contribuit la distrugerea conductelor. Se întâmplă des să se defecteze robineţii, iar vanele din cămine sunt blocate, nefuncţionale. Autorităţile locale au început să realizeze cămine noi, având în vedere că toate cele construite iniţial, prin proiect, sunt improprii.

Până acum s-au construit două cămine, iar pe viitor mai sunt necesare altele trei. Reţeaua de alimentare cu apă se administrează în regie proprie, prin serviciul local de apă-canal, după ce autorităţile locale eu luat decizia de a renunţa la operatorul Vital încă din anul 2010. Taxa pe care localnicii o plătesc pentru apa consumată este minimă, de 1,5 lei/mc. Primarul Vasile Mârza a precizat că din aceşti bani nu poate fi plătită nici măcar întreţinerea reţelei, diferenţa necesară fiind suportată din bugetul local.


Preluare: InfoMM

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și