Este vorba despre un proiect cu o valoare estimat─â de 340.063.346,14 Lei (f─âr─â TVA), fiind finan┼úat de Banca Europeana de Investitii ┼či Guvernul Rom├óniei. Potrivit oficialilor Companiei Na┼úionale de Autostr─âzi ┼či Drumuri Na┼úionale din Rom├ónia, termenul de ├«ncepere al lucr─ârilor a fost 1 septembrie 2011. De aunci, lucr─ârile au ajuns la stadiul de ...13,23%. Mai mult, constructorul mai are termen de finalizare a lucr─ârilor p├ón─â la data de 2 august.

Lucr─ârile de reabilitare pe DN18 Moisei-Iacobeni au fost reluate ├«n cursul zilei de luni, 17 martie 2014. Deschiderea ┼čantierului de lucru a avut loc ├«n prezen┼úa prefectului jude┼úului Maramure┼č Anton Rohian, a primarilor ┼či consilierilor locali din Moisei ┼či Bor┼ča, reprezentantului firmei executante Shapir Structures Julien Starosta, a managerului de proiect Marco Proietti, precum ┼či a directorului Administra┼úiei Na┼úionale a Drumurilor din Rom├ónia sec┼úia Baia Mare, Mircea Pop. Lucr─ârile au demarat conform graficului de execu┼úie ├«n localitatea Moisei de la km 131+627. S-a ├«nceput cu marcarea tronsonului de drum Moisei - Iacobeni ┼či s-a realizat o inventariere a utilajelor ce urmeaz─â a fi folosite. Oficialii Prerfecturii Maramure┼č ar ar─âtat c─â lucr─ârile de reabilitare vor fi executate pe trei segmente, respectiv partea de construc┼úie poduri, aliniament ┼či consolidarea drumului.

Firma executant─â a dat asigur─âri c─â reabilitarea DN18 pe tronsonul din jude┼úul Maramures va fi finalizat─â ├«n cursul acestui an. De asemenea, se face apel c─âtre cet─â┼úenii din localit─â┼úile prin care trece DN 18, privind implementarea de restric┼úii de circula┼úie pe sectoarele de drum unde vor fi executate lucr─ârile prev─âzute ├«n Proiectul Tehnic. Programul de lucru se va desfa┼čura de luni p├ón─â vineri, ├«ntre orele 7.00 ÔÇô 20.00, iar s├ómb─ât─â ├«ntre orele 07.00 ÔÇô 18.00.

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Citește și

loading...