Este vorba despre un proiect cu o valoare estimată de 340.063.346,14 Lei (fără TVA), fiind finanţat de Banca Europeana de Investitii şi Guvernul României. Potrivit oficialilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, termenul de începere al lucrărilor a fost 1 septembrie 2011. De aunci, lucrările au ajuns la stadiul de ...13,23%. Mai mult, constructorul mai are termen de finalizare a lucrărilor până la data de 2 august.

Lucrările de reabilitare pe DN18 Moisei-Iacobeni au fost reluate în cursul zilei de luni, 17 martie 2014. Deschiderea şantierului de lucru a avut loc în prezenţa prefectului judeţului Maramureş Anton Rohian, a primarilor şi consilierilor locali din Moisei şi Borşa, reprezentantului firmei executante Shapir Structures Julien Starosta, a managerului de proiect Marco Proietti, precum şi a directorului Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România secţia Baia Mare, Mircea Pop. Lucrările au demarat conform graficului de execuţie în localitatea Moisei de la km 131+627. S-a început cu marcarea tronsonului de drum Moisei - Iacobeni şi s-a realizat o inventariere a utilajelor ce urmează a fi folosite. Oficialii Prerfecturii Maramureş ar arătat că lucrările de reabilitare vor fi executate pe trei segmente, respectiv partea de construcţie poduri, aliniament şi consolidarea drumului.

Firma executantă a dat asigurări că reabilitarea DN18 pe tronsonul din judeţul Maramures va fi finalizată în cursul acestui an. De asemenea, se face apel către cetăţenii din localităţile prin care trece DN 18, privind implementarea de restricţii de circulaţie pe sectoarele de drum unde vor fi executate lucrările prevăzute în Proiectul Tehnic. Programul de lucru se va desfaşura de luni până vineri, între orele 7.00 – 20.00, iar sâmbătă între orele 07.00 – 18.00.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și