Faptul că la conducerea Spitalului se află unul dintre cei mai buni prieteni ai TIR-istului nostru, nu este o noutate. Faptul că domnul Alexandru Oros nu are nicio pregătire în domeniul medical care să îl recomande în această funcție, știm cu toții.

Multe aspecte legate de Spital nu sunt cunoscute, fiind ascunse bine de tot. Ceea ce știm sigur despre acest spital este că aproape nimic nu funcționează cum ar trebui iar pacientul ajunge de cele mai multe ori să fie bătaia de joc a spitalului. Urmează însă să aflăm după acest control ce anume se întâmplă cu adevărat în acest spital: unde se duc banii, de ce spitalul este aproape în faliment și poate ni se vor explica de ce salariile încasate de mulți lipitori de afișe ai PNL sunt atât de mari. Spre exemplu, conform unor surse din Spital, mai multe persoane foarte active în campania pentru alegerile locale și cele parlamentare, însă nu cu studii în domeniu, au fost angajate recent în diverse funcții în Spital și primesc salarii de mii de lei / lună.

Surse din interiorul Spitalului au declarat pentru Sighet 247, sub protecția anonimatului, că lucrurile sunt grave: controlul se va finaliza cel mai probabil cu retrogradarea Spitalului în spital de categoria V. Aceasta înseamnă că actul medical este de o calitate îndoielnică, dotările cu echipamente medicale lasă de dorit iar ultima renovare a spitalului este de pe vremea lui Pazvanti.

Astăzi am fost contactați de către mai mulți pacienți ai Spitalului care ne-au transmis că o armată de politruci fug înaintea Comisiei de control din Minister și blochează accesul persoanelor în secții pe durata efectuării controlului, urlă la femeile de serviciu să curețe cât de mult se poate din jegul existent, mai cârpesc pe ici colo una alta etc. Eu sunt convins că acestea sunt zvâcniri de ultim moment a directorului Alexandru Oros care încearcă să își scape pielea și să nu îi strice imaginea jupânului Nemeș. Personal, cred că cei din Comisia de control sunt unși cu toate alifiile și nu pot fi păcăliți așa ușor. Adevărul va ieși la iveală în urma controlului și cu toții vom suferi un șoc.

Dacă Spitalul va fi retrogradat la spital de categoria V, lucrurile sunt foarte grave: Spitalul municipal Sighet va deveni de fapt un fel de dispensar, foarte multe secții se vor închide, nu vor mai veni bani de la Casa de asigurări decât foarte puțini și foarte multe sute de oameni vor rămâne șomeri. Oricum politrucii TIR-istului vor rămâne în continuare în funcții, că de ăștia nu scapi cum nu poți scăpa de gândaci sau de păduchi.

Acesta este rezultatul când un plăcintar, devenit între timp TIR-ist, nu pricepe că nu îți poți pune în funcții cheie toți prietenii incompetenți, tot felul de Terchea-Berchea, care nu fac nimic, decât eventual să își mai umfle buzunarele proprii și pe cele ale TIR-istului, prin derularea a tot felul de afaceri și alte potlogării.

Dacă TIR-istul din Primărie continuă această politică a interesului propriu realizat prin acțiunile apropiaților săi se va alege praf și pulbere de Sighet. Totul va merge spre faliment și se va putea „lăuda” cu un mandat chiar și mai dezastruos decât cel al vestitului primar de tristă amintire, Bledea.

Sperăm că totuși DNA nu doarme și îl va trimite în judecată pe TIR-ist pentru multele fapte pentru care este sub anchetă. Și, dacă avem noroc, Justiția se va pronunța drept și ferm, iar TIR-istul nu va fi mai mult decât o amintire tristă pentru acest oraș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și