Pentru decontare, elevii trebuie să depună la secretariatul unităţii şcolare o solicitare scrisă, însoţită de factura fiscală/facturile fiscale din care reies numele elevului/ părintelui sau tutorelui legal instituit, informaţiile referitoare la manualele achiziţionate – suma achitată, titlul, autorii, editura, după caz. Potrivit Agerpres, unităţile de învăţământ decontează până la data de 18 decembrie 2015 sumele cheltuite, pentru care au fost depuse documente justificative până la data de 15 noiembrie 2015.

„Am cumpărat cărţile de la colegii mai mari, pentru că sunt mai ieftine”

În ceea ce-i priveşte pe liceenii din judeţul nostru, unii şi-au achiziţionat deja manuale noi, iar alţii spun că şi-au cumpărat cărţi de la colegii mai mari. De asemenea, mulţi tineri sunt de părere că cei 55 de lei sunt bine-veniţi, însă nu suficienţi. „Mi-am comandat de pe net, dar nu au ajuns încă. La Istorie mi-am luat, dar mai trebuie şi la Română şi nu cred că îmi ajung cei 55 de lei”, a declarat Tudor, un elev băimărean.

„Mi-am luat o carte la Engleză de 55 de lei. De fapt, toată clasa a făcut asta. Restul cărţilor le-am cumpărat de la colegii de-a XII-a, pentru că sunt mai ieftine”, a declarat o elevă de la un colegiu băimărean.

Conform unei Hotărâri aprobate de Guvern, se decontează sumele cheltuite pentru achiziţionarea manualelor şcolare care se regăsesc în lista manualelor aprobate de Ministerul Educaţiei pentru nivelul de clasă la care este înmatriculat elevul.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și