Exemplificăm: pe DN18, în localitatea Mara, un bărbat de 36 de ani a fost depistat conducând un autoturism neînmatriculat şi care avea aplicate plăcuţele cu numerele provizorii emise pentru alt autoturism; la Vişeu de Sus un tânăr de 31 de ani a fost depistat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tot la Vişeu de Sus, doi copii în vârstă de 13 şi 14 ani care se deplasau cu un ATV pe strada Gării, nu au oprit la semnalele regulamentare efectuate de autospeciala poliţiei. După vreo 3 km, motorul cvadriciclului s-a oprit şi astfel cei doi copii au putut fi identificaţi. Ei s-au expus unui risc foarte mare de accidentare conducând un astfel de vehicul, iar cei care îi au în grijă au dat dovadă de inconştienţă dacă au permis acest lucru.

Din păcate, un tânăr în vârstă de 26 de ani din Coroieni nu a fost la fel de norocos. El a fost rănit grav după ce s-a răsturnat cu un ansamblu de vehicule format dintr-un tractor agricol şi o remorcă confecţionată artizanal.

Acesta se deplasa pe DJ 109F, în localitatea Coroieni, pe un sector de drum în pantă, iar într-o curbă la stânga deosebit de periculoasă, a pierdut controlul ansamblului, iar acesta s-a răsturnat peste el. Victima a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul din Târgu Lăpuş, iar de acolo cu un echipaj SMURD, la Spitalul Judeţean Baia Mare.

Poliţiştii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru niocio categorie.

Citește și