Poliţiştii maramureşeni au acţionat în perioada 29 – 31 august a.c. pentru contracararea traficului ilicit cu ţigarete de provenienţă Ucraina şi pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, prin desfăşurarea de operaţiuni comerciale ilegale.

În cadrul activităţilor derulate au fost identificate două persoane care transportau cu autoturismele ţigări de provenienţă ucraineană, fără a deţine documentele justificative. Este vorba de un bărbat în vârstă de 65 de ani din Borşa, care a fost depistat pe raza localităţii de domiciliu, în timp ce transporta cu un autoturism 29 de cartuşe cu ţigări ucrainene. De asemenea, pe DN18, în localitatea Cerneşti, a fost identificat un băimărean în vârstă de 36 de ani care transporta cu o autoutilitară 70 de cartuşe cu ţigări, fără să deţină documente de provenienţă a acestora.

Pe numele celor doi bărbaţi poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă. Ţigările, în valoare totală de 9300 de lei au fost ridicate în vederea confiscării iar cele două autovehicule folosite la transport au fost de asemenea confiscate şi indisponibilizate la sediul poliţiei.

Alte 14 persoane au fost depistate de poliţişti în timp ce comercializau ilicit ţigări în pieţele şi târgurile din Sighetu Marmaţiei, Botiza, Satulung şi Baia Sprie. Ele au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 5000 de lei.

Citește și