Vineri la ora 11.40, pe strada Victoriei din Baia Mare, din cauza neadaptării vitezei într-o curbă la stânga, conducătorul unui autoturism pierde controlul direcţiei de deplasare şi părăseşte partea carosabilă, lovind un stâlp de beton de la reţeaua de iluminat public. Bărbatul în vârstă de 39 de ani, aflat singur în autoturism, a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD deplasat la faţa locului, refuzând transportarea la spital. În momentul producerii accidentului el nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tot vineri, la ora 18.10, pe DN 1C, în localitatea Buciumi, s-a produs un alt eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a trei persoane. Două autovehicule înmatriculate în judeţele Tulcea şi Satu Mare au intrat în coliziune în condiţiile în care, din cauza nepăstrării unei distanţe suficiente faţă de autovehiculul din faţă care a oprit


în dreptul unui imobil, autoturismul care rula în spate nu a avut suficient timp să evite impactul. Conducătorii auto, un bărbat în vârstă de 40 de ani din judeţul Tulcea şi un tânăr în vârstă de 25 de ani din municipiul Satu Mare, au fost testaţi cu aparatul etilotest, constatându-se că niciunul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Trei femei cu vârste între 52 şi 62 de ani, pasagere în autoturismul înmatriculat în judeţul Satu Mare, au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare pentru acordarea de îngrijiri medicale, dar nu au necesitat internarea.

Sâmbătă, 16 august, la ora 20.40, în timp ce un tânăr în vârstă de 23 de ani conducea un motociclu pe b-dul Republicii din Baia Mare, nu a păstrat distanţa de siguranţă faţă de autoturismul care rula în faţa sa şi care a frânat pentru a vira pe strada Aleea Dobrogei şi a intrat în coliziune cu acesta. Tânărul a fost rănit uşor iar în cazul conducătorului autoturismului, un bărbat în vârstă de 55 de ani din municipiu, poliţiştii au constatat că acesta consumase băuturi alcoolice.

Tot sâmbătă, în localitatea Finteuşu Mic, comuna Satulung, un minor în vârstă de 6 ani din localitate care s-a angajat în traversarea D.J. 184A, în fugă şi fără a se asigura, a fost acroşat şi rănit uşor de un autoturism condus regulamentar de către o femeie în vârstă de 35 de ani din Şomcuta Mare.

Pe DJ 109F, între localităţile Budeşti şi Ocna Şugatag, o altă persoană a fost rănită după ce a pierdut controlul autoturismului pe care-l conducea şi a intrat în coliziune cu un cap de pod şi un copac. Accidentul a avut loc duminică, 17 august, la ora 05.50, iar celelalte două persoane aflate în autoturism nu au suferit leziuni.

Citește și