Principalii beneficiari sunt copiii, pentru care, până acum, părinţii trebuiau să scoată bani din buzunar pentru vizitele la dentist.

„Prima noutate este pe segmentul de stomatologie. Stomatologia este un domeniu medical care a fost reintrodus la finanţare, ceea ce este un lucru extraordinar, mai ales din prisma sumei care se alocă medicului stomatolog. Finanţarea este dublă faţă de ce a fost până acum. Era în jur de zece milioane la vechea finanţare şi acum este de douăzeci de milioane, iar la medicul primar de stomatologie este un spor de 20%, ceea ce va însemna 24 de milioane. Este extraordinar, pentru că, în aceste condiţii, se poate face medicină preventivă.

Contractul-cadru asigură partea de prevenţie pentru copii şi diverse activităţi de stomatologie care nu erau introduse şi care, în momentul de faţă, sunt finanţate, ori acest lucru este valabil şi pentru persoanele cu posibilităţi financiare reduse. Este un lucru care ajută foarte mulţi oameni şi care este costisitor. În condiţiile în care partea de prevenţie nu se întâmplă la vârstele timpurii, la copii, consecinţele sunt dezastruoase şi atunci ne pune pe noi în situaţia de a repara lucrurile care pot fi făcute prin prevenţie”, a declarat ec. Viorel Deghid, preşedintele CAS Maramureş.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și