În jurul orei 16.00, poliţia a fost sesizată că pe DJ 184A, între localităţile Rus şi Dumbrăviţa, a avut loc un accident de circulaţie soldat cu o victimă.

O băimăreancă în vârstă de 55 de ani s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure şi a fost surprinsă şi accidentată de un autoturism la volanul căruia se afla un băimărean de 37 de ani.

Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Baia Mare unde a rămas internată.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să propună măsuri.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietoni, poliţiştii rutieri desfăşoară până la sfârşitul lunii noiembrie a.c. campania de educaţie rutieră „NU TRECE DINCOLO!”

Pentru a nu deveni victime ale unor accidente de circulaţie, poliţiştii maramureşeni recomandă pietonilor:

Să traverseze numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă!
Să nu traverseze prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
La orice traversare, să se oprească în afara parții carosabile şi să se asigure!
Să aprecieze corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță şi să ia în calcul că atunci când traversează străzi cu mai multe benzi pe sens sau când se află într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fie mai prudenți!
Când traversează prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea lor să se asigure.
Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanțele şi vitezele.
Să evite să circule pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Să folosească trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc, să meargă cât mai aproape de marginea drumului!
Să respecte întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi să nu circule pe drumurile publice dacă au consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ.
Să fie prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, să poarte haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Citește și

Comentarii