„De 11 ani sărbătorim Ziua Medicului Pensionar. Este un prilej de reîntâlnire a vechilor colegi, sunt unii care nu s-au văzut de ani de zile. Este şi o ocazie de a rememora vechile amintiri. Acum suntem în jur de 200 de pensionari, iar în Baia Mare sunt cam 150. Ca în alte domenii, dar în domeniul medical în special, mulţi dintre medici au fost rechemaţi să lucreze şi sunt unele specialităţi deficitare, de unde, din păcate, au plecat mulţi medici şi asistenţi.

Acolo este nevoie de medici care au o experienţă de 30, 40 de ani şi de aceea sunt medici care în continuare lucrează şi după pensionare, fie în spitale de stat, fie în policlinici particulare. Sunt foarte mulţi şi în Baia Mare, Sighet, chiar şi Vişeu, care îşi continuă activitatea şi după pensionare. Le este greu să facă acest lucru, dar trebuie. Să sperăm că se va rezolva problema medicilor tineri care pleacă şi că în anii următori se va mai schimba situaţia”, a declarat Felix Marian, preşedintele Asociaţiei Medicilor Pensionari Maramureş.

Medicina trebuie practicată cu dăruire

Medicii pensionari au venit şi cu un sfat pentru tinerii care doresc să îmbrăţişeze această profesie frumoasă, dar grea şi încărcată de responsabilităţi. „Nu toţi tinerii care se înscriu la medicină au vocaţie în acest domeniu. De aceea unii se mai lasă sau sunt cazuri de medici care au făcut medicina, dar activează în alte domenii. Dar cel care doreşte cu adevărat să practice medicina trebuie să o facă cu suflet şi dăruire. Acum considerăm că este necesar un accent mai mare pe comunicarea dintre medicii în activitate, mai tineri sau mai puţin tineri, şi medicii pensionari”, a concluzionat Felix Marian.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și