Şoferul autoturismului a început să vorbească grăbit, folosind cuvinte din limba turcă şi engleză din care s-a înţeles că are nevoie de benzină şi i-a cerut băimăreanului bani pentru a alimenta, oferindu-i în schimb două inele despre care a afirmat că sunt din aur. Nebănuind că poate fi vorba despre o înşelăciune, bărbatul de 30 de ani i-a dat 130 de lei, după care s-a oprit la un amanet din oraşul Baia Sprie unde a constatat că bijuteriile nu sunt din aur.

În urma sesizării primite, poliţiştii au acţionat cu operativitate, astfel că un echipaj din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Ocna Şugatag a identificat autoturismul şi ocupanţii acestuia: conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 29 de ani şi doi pasageri în vârstă de 23 şi 26 de ani, toţi din judeţul Vâlcea. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. Suspecţii sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

Tot ieri, în jurul orei 11,25, poliţiştii din Seini au fost sesizaţi telefonic despre faptul că persoane necunoscute au pătruns într-un birou neîncuiat, din cadrul unei instituţii publice din Seini, de unde au sustras un portmoneu care conţinea documente de identitate, carduri bancare şi suma de 400 de lei.
În urma activităţilor de investigare întreprinse poliţiştii au reuşit să identifice în scurt timp suspectul şi să recupereze în totalitate prejudiciul. Suspectul, un tânăr de 25 de ani din Baia Mare, cu antecedente penale, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi va fi prezentat parchetului cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Un alt suspect de furt a fost reţinut pentru 24 de ore, ieri, de poliţiştii din Ulmeni. Acesta, bărbat în vârstă de 45 de ani din satul Ţicău, în 18 ianuarie a.c. a pătruns prin efracţie într-un imobil din localitate de unde a sustras bunuri în valoare de 600 de lei. Poliţiştii au reuşit recuperarea a 70 % din prejudiciu. Suspectul va fi prezentat parchetului cu propunere de arestare preventivă.

La Şomcuta Mare, poliţiştii au identificat trei tineri în vârstă de 15, 16 şi 20 de ani, toţi cu antecedente penale, care în 19 ianuarie au comis un furt. Ei au pătruns prin efracţie într-un atelier de unde au sustras aparatură electrică şi mecanică în valoare de 2000 de lei. Bunurile au fost recuperate în totalitate şi predate părţii vătămate. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și