Imaginea gunoaielor împrăștiate peste tot nu pare să deranjeze pe nimeni, ochii celor responsabili cu salubrizarea fiind parcă închiși. Spre exemplu, un centru de comună care nu face cinste la capitolul aspect este Giuleștiul. În fața primăriei, gunoaiele sunt risipite pe zeci de metri, pe acostamentul drumului principal. Aspectul este unul respingator, care denotă dezinteres și lipsă de preocupare pentru imaginea comunei. Localnicii întâlniți în centru s-au arătat revoltați pentru faptul că beneficiarii ajutoarelor sociale, care sunt apți de muncă, nu sunt mobilizați în acțiunile de salubrizare.

„Nu ne face cinste pentru felul în care arată centrul comunei. Dacă plătim taxe și impozite la primărie, ei trebuie să se preocupe de toate aceste probleme de natură administrativă. Și parcul din fața primăriei este plin de gunoaie, iar în centru, chiar lângă școală, același peisaj dezgustător. Este rușinos că trece lumea pe aici și vede atâta mizerie”, a conchis un localnic revoltat de mersul lucrurilor la nivel de comună.

Nici în alte localități, lucrurile nu stau mai bine. La ieșirea din Rozavlea, spre Strâmtura, un peisaj la fel de neplăcut. Rigolele de scurgere a apei pluviale sunt invadate de gunoaiele aruncate din mașini, semn că românul este încă departe de civilizație. Șanțurile colectează inclusiv saci din plastic plini cu gunoaie menajere, semn că lumea se oprește și aruncă gunoiul exact la marginea drumului. Nici aici autoritățile responsabile cu acțiunile de salubrizare nu au demarat încă ecologizarea de primăvară. La fel de rău arată și locurile de campare de pe Gutin, care sunt înțesate de gunoaie și respngătoare pentru turiștii dornici să se oprească pentru a respira aerul curat de munte.

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Citește și

loading...