Au fost angrenate 83 de efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice), pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate.

În executarea misiunilor au fost utilizate 23 mijloace de mobilitate. S-au verificat 11 agenți economici cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. În perioada executării misiunilor au fost identificate 13 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

Au fost verificați peste 20 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada de alertă. Au fost aplicate, în context, 22 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11400 lei.

Prin punctele de trecere a frontierei de stat au intrat în țară 312 maramureșeni.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Citește și