Autoritățile județene doresc ca în viitorul apropiat, mai précis pană în 2023, să pună în aplicare un proiect care prevede construirea a nu mai puțin de 42 de locuințe protejate, o șansă la o viață liniștită pentru femeile care îndură bătăi de la partenerii lor de viață.

La finalul lunii trecute, consilierii județeni au dat undă verde unui proiect care prevede înființarea complexului de servicii “Locuință protejată Venus”, destinat victimelor violenței domestice. Complexul de servicii prevăzut în cadrul proiectului „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!” urmeaz să fie compus din “Locuință Protejată Venus”, „Grup de Suport Venus” și Cabinet de consiliere vocațională Venus.

“Înființarea complexului de servicii „Locuința Protejată Venus” este rezultatul semnării acordului de parteneriat între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș (DGASPC) și Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), precum și a contractului de finanțare prin programul POCU 465/4/4/128038 pentru implementarea proiectului „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”, încheiat între Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) și Ministerul Fondurilor Europene (MFE)”, se arată în proiectul de hotărare.

Autoritățile administrației publice locale au responsabilitatea înființării, organizării, administrării și furnizării serviciilor sociale destinate prevenirii și combaterii violenței în familie. A fost aprobată și contribuția proprie asigurată de către județul Maramureș, în valoare de 22.963,232 lei, fără TVA, reprezentând 0.045% din valoarea totală a proiectului.

Intenția autorităților județene este aceea de reducere a numărului de victime ale violenței domestice prin crearea și dezvoltarea unei rețele naționale de 42 de locuințe protejate, “în scopul transferului la o viață independentă al victimelor violenței domestice, precum și derularea unor campanii privind prevenirea și combaterea violenței domestice”.

Potrivit votului dat de aleși, complexul de servicii „Locuință Protejată Venus” se va înființa în clădirea în care funcționa Centrul de Primire în Regim de Urgență „Copiii străzii” din Baia Mare, strada Progresului, aflată în proprietatea Consiliului Județean Maramureș și dată în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș.

“În vederea implementării acestui proiect a fost aprobată și înființarea a opt posturi pentru personalul care va urma să deservească complexul de servicii și anume un post de șef centru, un post de asistent social, un post de consilier juridic, un post de psiholog, un post de consilier vocațional și trei posturi de infirmier. Personalul de specialitate, constând în șeful de centru, asistentul social, psihologul și consilierul vocațional, va fi asigurat din cadrul personalului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș“, precizează administrația județeană.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și