Anunțul a fost făcut chiar azi, 25 ianuarie, de către oficialii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș.

„În data de 24.01.2021 Direcția Sanitar- Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș (DSVSA Maramureș) a fost notificată privind
depășirea mortalităților tehnologice la o fermă de creștere și îngrășare a porcilor cu punct de lucru in localitatea Seini. În aceeași zi medicul veterinar oficial de circumscripție s-a deplasat ta fața locului, a făcut inspecția clinică și a recoltat probe de organe de la porcii morți, în conformitate cu prevederite rnanualului de diagnostic în Pesta Porcină Africană (PPA). Exptoatația a fost plasată sub restricțiile prevăzute în situația suspiciunilor de PPA.

Examenul RT-PCR executat în dimineața zitei de 25.01.2021 a confirmat suspiciunea, probele vor fi expediate pentru confirmare ta IDSA București. O echipă de specialiști din cadrul DSVSA Maramures se aftă la exploatația în cauză pentru efectuarea anchetei epidemiologice”, precizează DSVSA Maramureș.

Citește și