Patru cetățeni români sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, respectiv tăinuire, iar bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

* Ieri, 3 septembrie a.c., pe timpul executării unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte, județul Maramureș, au observat în zona de responsabilitate, trei bărbați care se deplasau dinspre linia de frontieră spre interiorul țării, unul dintre ei având asupra sa o armă de foc.

În momentul în care polițiștii de frontieră s-au apropiat de persoanele respective pentru interceptare și legitimare, bărbatul care avea arma a abandonat-o și împreună cu celelalte două persoane a fugit de la fața locului, ignorând totodată somațiile verbale ale lucrătorilor noștri.

S-a trecut la monitorizarea zonei concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea reținerii persoanelor și tragerea la răspundere a acestora.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea și identificarea persoanelor în cauză, acestea fiind Vasile H., de 20 de ani, S. Ștefan de 18 ani și C. I., de 16 ani, toți trei domiciliați pe raza jud. Maramureș.

Arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar ulterior s-a stabilit că aparține lui Vasile H., acesta declarând polițiștilor de frontieră că a găsit-o la marginea unei păduri din apropiere și că nu a predat-o autorităților pentru că avea de gând să o păstreze pentru el.

În continuarea cercetărilor, arma de foc (tip carabină) și muniția aferentă (un cartuș) urmează a fi predate structurii specializate din cadrul IPJ Maramureș în vederea unei expertize criminalistice.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Cercetările sunt continuate sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

* Tot ieri, polițiștii de frontieră sătmăreni au identificat pe o stradă din localitatea Satu Mare un autoturism marca Renault Laguna, cu numărul de înmatriculare specific Ungariei.

În urma verificărilor specifice și în bazele de date s-a constatat că autoturismul în cauză figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare de către autoritățile maghiare, din anul 2012.

Deținătorul autoturismului, Z. Valer de 51 de ani, domiciliat pe raza jud. Satu Mare, a declarat lucrătorilor noștri că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul face obiectul unei infracțiuni.

Mașina, în valoare de aproximativ 1.500 de euro, a fost indisponibilizată la sediul STPF Satu Mare până la finalizarea cercetărilor, iar sătmăreanul este acum cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

Citește și