Cele 83 de efective angrenate au acționat la menținerea ordinii și siguranței publice, verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare, respectarea normelor de igienă, de protecție individuală și de distanțare fizică. Au fost utilizate 22 mijloace de mobilitate pentru executarea misiunilor. S-a procedat la verificarea respectării măsurilor stabilite la 15 agenți economici.

Prin punctele de trecere a frontierei de stat au intrat ieri în țară 359 de maramureșeni. La TELVERDE 0800800165 s-au primit trei sesizări care sunt în verificare de către instituțiile abilitate de control.

În Monitorul Oficial al României nr.627/2020 a fost publicată Hotărârea de Guvern nr.553 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 17 iulie a.c. , precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Reamintim cetățenilor și agenților economici că în conformitate cu prevederile legislației în vigoare cu privire la măsurile pentru diminuarea tipului de risc se interzice participarea la evenimente private în spații închise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 20 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare fizică. De asemenea, este interzisă participarea la evenimente private în spații deschise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 50 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare fizică.

Rămâne în vigoare măsura suspendării consumului de produse alimentare și băuturi alcoolice și nealcoolice în spațiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, din interiorul clădirilor.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Citește și