Cele 108 de efective au procedat la menținerea ordinii și siguranței publice, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, la verificarea respectării măsurilor de protecție individuală.

În executarea misiunilor au fost utilizate 28 mijloace de mobilitate. Pe perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 11 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală stabilite pentru perioada stării de alertă. De asemenea, au fost verificați peste 100 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. Au fost aplicate, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de 17100 lei.

Prin punctele de trecere a frontierei de stat au intrat ieri în țară 251 de maramureșeni.

În ultima perioadă au fost efectuate peste 100 de acțiuni comune de verificare și aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 40000 lei.

De asemenea, la TELVERDE 0800800165 s-au primit trei sesizări care au fost verificate de instituțiile abilitate.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Citește și