Potrivit sursei citate, personalul Consulatului României a fost invitat de Administraţia Militară de Stat a Regiunii Transcarpatia la manifestările organizate în centrul oraşului Ujgorod.

"Programul manifestărilor a debutat cu un ceremonial de depunere de flori la monumentul dedicat primului preşedinte al Ucrainei Carpatice, Augustin Voloşin. Acest moment a fost urmat de ceremonialul arborării drapelului de stat ucrainean, pe timpul căruia a fost intonat imnul de stat al Ucrainei, precum şi de un scurt spectacol sportiv prezentat de tinerii din Transcarpatia şi Donbas", se precizează în informarea menţionată.

De asemenea, la aceste evenimente au fost prezenţi preşedintele Administraţiei Militare de Stat a regiunii Transcarpatia, Victor Mykyta, preşedintele Consiliului Regiunii Transcarpatia, Volodimir Chubirko, primarul oraşului Ujgorod, Bogdan Andriiv, militari şi poliţişti ucraineni, membri ai corpului consular din Transcarpatia, reprezentanţi ai mass-media şi un numeros public local, se mai arată în postarea de pe pagina Consulatului României din Solotvino.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și