Tinand seama de acest context, A.J.O.F.M. Maramures acorda facilitati pentru angajatorii care angajeaza elevi si studenti pe perioada vacantelor.

“Aceste facilitati sunt oferite de Legea nr. 72/2007 privind stimularea in munca a elevilor si studentilor, modificata cu OUG nr 126/2008.

Astfel, angajatorul care incadreaza in munca elevi si studenti pe perioada vacantelor beneficiaza, pentru fiecare elev si student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta (500 lei) al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare, respective 250 lei/luna.

Stimulentul financiar se acorda la cererea angajatorului din bugetul asigurarilor pentru somaj. Perioada maxima de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic”, a spus Stefania Donca, purtatorul de cuvant al A.J.O.F.M.

Diferenta dintre stimulentul financiar lunar acordat si salariul realizat se suporta de catre angajator din fonduri proprii.

Citește și