Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, a inculpatului Todovan Francisc (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi incest. Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, întocmită de procurori, au rezultat următoarele: Inculpatul Todovan Francisc, zis „Piţiguş”, în perioada lunilor martie-noiembrie 2013, a întreţinut în mod repetat relaţii sexuale, prin violenţă şi ameninţări, cu partea vătămată T.C.A. - fiica sa minoră în vârstă de 13 ani. Instanţa a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului Todovan Francisc, pentru perioada 22.11.2013 – 20.12.2013.

„Precizăm că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” au arătat procurorii de caz.

Potrivit unor surse, minora ar fi din Băiuţ, cazul fiind anchetat de responsabilii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Maramureş. Totuşi, informaţia nu a fost confirmată oficial, iar directorul DGASPC Maramureş, Nicolae Boitor, a arătat că nu cunoaşte detalii cu privire la caz.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și