prof. Andrasciuc Gheorghe este originar din Sighetu Marmaţiei, acolo unde este titularul unei catedre de Limba şi literatura română la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”.

A absolvit Universitatea din Bucureşti [română-rusă – 4 ani], Masterat la Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca [cultură şi civilizaţie – 1 an], Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad – Filiala Baia Mare [management educational – 1 an] și a obținut gradul doctorat.

Potrivit surselor din cadrul ISJ, demisia lui Andrasciuc s-ar fi produs din motive personale, el făcând zilnic naveta din Sighetu Marmaţiei.

În ceea ce priveşte persoana care i-ar putea lua locul, se vehiculează două nume: Elvira Codrea, care este funcţionar în cadrul Ministerului Educaţiei, originară şi ea din Maramureş şi care şi-ar dori o întoarcere acasă. Cel de-al doilea nume vehiculat este cel al Nataliei Fornvald, inspector pentru învăţământul primar.

Surse ale Sighet 247 declară că demisia inspectorului general adjunct ar fi survenit ca urmare a faptului că acesta ar fi fost forțat să se înscrie în PSD, fapt refuzat și care ar fi condus la forțarea demisiei acestuia.

Citește și

loading...