Au fost angrenate 74 de efective pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice), pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurii de către persoanele carantinate în locația declarată.

În executarea misiunilor au fost utilizate 24 mijloace de mobilitate. S-au verificat peste 20 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă.

S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de 600 lei pentru abateri la legislația economică și confiscate bunuri în valoare de peste 1000 de lei.

La Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș sunt centralizate următoarele informații: 386 persoane confirmate cu noul Coronavirus, 110 persoane internate și aflate sub tratament medical, 255 persoane externate și vindecate, 21 persoane decedate.

Se află în carantină la domiciliu sau în locația declarată 373 de persoane. Menționăm că toate aceste date sunt în dinamică.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Citește și

loading...