Apoi, tot în 4 martie a fost anunțat un incendiu de vegetație in Răzoare, a urmat Șieul, după care spre seară a fost incendiu de pădure în Suciu de Sus. În 5 martie au fost trei incendii de vegetație, în Baia Mre, Oncești și Ieud. În acest context, pompierii maramureșeni vin în sprijinul cetățenilor cu măsuri de prevenire ce trebuie respectate atunci când se lucrează cu focul deschis:

- nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;

- nu utilizați focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau

substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc);

- arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se va face în locuri special amenajate.

Cetăţenii se vor interesa în prealabil la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii;

- arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor se va face numai în baza permisului de lucru cu foc, emis de către primării, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar/privat pentru situaţii de urgenţă.

- se va asigura supravegherea permanentă a arderii, iar jarul rezultat se va stinge.În momentul producerii unei situații de urgență se va apela în cel mai scurt timp numărul unic pentru urgențe


Preluare: infomm.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și