"A fost o muncă intensă şi cu întreaga echipă am încercat să acoperim cât mai multe trasee alpine care să fie deschise pasionaţilor de drumeţii din Munţii Gutâi. Am marcat, curăţat şi montat stâlpii indicatori pe unul dintre cele mai circulate trasee care pornesc din localităţile Breb, Mara şi Cavnic. Cele trei localităţi sunt binecunoscute de turişti, îndeosebi de cei care le folosesc ca şi punct de plecare spre versantul Creasta Cocoşului", a spus Dan Benga.

Potrivit acestuia, echipa Salvamont din oraşul Cavnic a marcat şi pregătit traseul Crucea Roşie Breb - Creasta Cocoşului şi Banda Roşie Pasul Neteda - Trei Apostoli, precum şi pe traseul Bandă Galbenă - Cavnic - Piatra Mare - Manţa.

De asemenea, echipa Salvamont din oraşul Vişeu a pregătit traseul Bandă Albastră Repedea - Pietriceaua - Lacul Vinderel, dar şi traseul Triunghi Roşu Bistra - Preluca Glodean pînă în zona Paltin.

Totodată, echipa Salvamont Baia Mare a lucrat şi pregătit traseul Bandă Roşie, montând stâlpi între Ilie şi versantul Igniş. Apoi a fost curăţat traseul şi vopsiţi stâlpii pe traseul Bandă Roşie între Şaua Iezuri şi Ilie.

Directorul Salvamont Maramureş a mai subliniat că, până la începerea sezonului turistic, se va munci în forţă pentru a marca cât mai multe trasee alpine, dar se va pune accent pe pregătirea celor mai cunoscute şi folosite de turiştii care ajung să petreacă scurte vacanţe în Munţii Gutâi şi Maramureşului.

Recent, administratorul domeniul virtual Discover Cavinc, montaniardul Alex George Oprea, a menţionat că există persoane care distrug marcajele montane din Munţii Gutâi.

"Oare cine să fie aşa de deranjat de indicatoarele de pe traseele turistice? Asemenea specimene nu au ce căuta pe munte, arată doar lipsă de respect faţă de cei care au lucrat pentru ele, şi mai important faţă de oamenii care s-ar putea rătăci pe munte" a menţionat, într-o postare pe Facebook însoţită de imagine, Alex George Oprea.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și